Spoznajte afriško slivo, naravni čudež za prostato

Afriško slivo (Pygeum africanum)so pri težavah s sečili uporabljali že afriški domorodci. Danes ponovno odkrivamo ta naravni čudež za prostato, ki prihaja iz deževnih pragozdov Afrike. Lubje tega tropskega drevesa je bogato s fiziološko aktivnimi snovmi in se zato uporablja kot del zdravil ali dodatkov za zdravljenje prostate in sečil. Njegova prednost je, da je 100-% naraven, učinkovit in nima stranskih učinkov.

Afriško slivo (Pygeum africanum) priporočajo evropski urologi

Afriška sliva je trenutno najbolj zaželen zeliščni pripravek, ki ga priporočajo evropski urologi. Po mnenju Evropskega urološkega združenja bi morali zdravniki najprej priporočiti naravne izdelke za zdravljenje uroloških težav, preden posežejo po zdravilih. Za razliko od zdravil naravni dodatki nimajo stranskih učinkov. Biološko aktivne snovi izvlečka lubja afriške slive neposredno zavirajo rast tkiva, ki vodijo do povečanja prostate, delujejo proti oteklinam in imajo protivnetni učinek. Moški, ki jemljejo izvleček afriške slive, na začetku in med uriniranjem čutijo izboljšanje, na koncu pa nimajo neprijetnega občutka nepopolno izpraznjenega mehurja.

Naravno zdravljenje povečane prostate

Pripravki iz rastlinskih izvlečkov tako rekoč nimajo stranskih učinkov, medtem ko lahko zdravila, predpisana za zdravljenje povečane prostate, zmanjšajo kakovost sperme ali kakovost spolnega življenja. Zdravljenje z rastlinskimi izvlečki – fitoterapija – temelji na dolgoletnih izkušnjah tradicionalne ljudske medicine. Za zdravljenje povečane prostate sta najpogosteje uporabljena rastlinska izvlečka Pygeum africanum (afriška sliva) in Serenoa repens (Saw palmetto, majhna palma). Manj pogosto se uporabljata kopriva (Urtica dioica) in bučno olje.

Dopolnila iz Saw Palmetto – Serenoa repens morda niso vedno učinkovita

Nedavna metaanaliza Cochrane Collaboration1 , ki ocenjuje učinkovitost različnih izvlečkov Serenoa repens pri zdravljenju povečane prostate, je dala presenetljive rezultate. Prišla je do ugotovitev, da alkoholni izvlečki Serenoa repens niso bili učinkovitejši od placeba. Od začetka 18. stoletja so ameriški Indijanci plodove te pritlikave palme uporabljali kot tonik za spodbujanje apetita, zdravljenje impotence, erektilne disfunkcije, zmanjšanega

moškega libida in otekline prostate. Zato se je druga študija2 osredotočila na raziskovanje heksanske vrste izvlečka Serenoa repens, ki se je kot edini izkazal za učinkovitega. Pri izbiri dodatkov, ki vsebujejo Serenoa Repens, je pomembno, da ste pozorni ne samo na vsebino, temveč tudi na obliko izvlečka, sicer obstaja tveganje, da boste kupili neučinkovit izdelek. Na voljo so tudi pripravki, ki združujejo Serenoa repens in koprivo. Vendar študije niso pokazale pozitivnega učinka te kombinacije na težave s povečano prostato.

Učinkovitost afriške slive je klinično dokazana

Številne klinične študije so potrdile učinke afriške slive na izboljšanje težav s prostato. Študija iz leta 1953 je pregledala objavljene klinične podatke 2262 bolnikov v zadnjih 25 letih in potrdila, da izvleček lubja Pygeum africanum učinkovito zdravi povečano prostato (blago do zmerno fazo BHP – benigna hiperplazija prostate), ki ga bolniki izjemno dobro prenašajo in nima stranskih učinkov. Študija iz leta 20024 je preučila tudi rezultate 18 randomiziranih, dvojno slepih, študij, izvedenih med letoma 1996 in 2000 na skupno 1562 moških. Tudi tu so rezultati pokazali učinkovitost izvlečka afriške slive pri težavah s spodnjimi sečili, povezanimi s povečano prostato.

Aktivna snovPygeum africanumSerenoa repensSerenoa repens in koprivaBučno olje
Klinično dokazana
učinkovitost

PRORED3

PRORED3 vsebuje 200 mg izvlečka afriške slive. Za izboljšanje težav je dovolj le 1 kapsula na dan. Po najnovejših ugotovitvah so prostata, potenca in vitalnost področja, ki se med seboj prepletajo. Zato PRORED3 vsebuje tudi učinkovite rastlinske izvlečke, ki pozitivno vplivajo na potenco in vitalnost.

Več
o izdelku
Želim
preizkusiti

Kaj je prostata in zakaj bi me to moralo zanimati?

Preberi članek

Kako so povezane prostata, potenca in vitalnost?

Preberi članek